Historien om Juleministeriet.com

Historien om Juleministeriet.com
 

Historien
Juleministeriet er startet af Cecilie og Christian Schubert i 2007. Kort forinden havde vi overtaget firmaet LS Udsmykning, som siden 1976 havde lavet juleudsmykning i den nordlige del af Storkøbenhavn.
Overtagelsen var startskuddet og fundament til, at opbygge erfaring og viden om branchen. Christian havde i en del år arbejdet for LS Udsmykning og var derfor en naturlig arvtager til virksomheden.
 
Fra 7 til næsten 150 på 12 år
Kundeporteføljen var ved overtagelsen omkring 7 handelsstrøg. Vi har siden arbejdet intenst på, at få vores juleudsmykning mere udbredt. I 2010 kunne vi for første gang tænde juleudsmykningen på Strøget i København. Siden er der kommet mange små og store kunder til. Alt fra små butikker til hele kommuner. Vi har i dag over 150 juleudsmykningsinstallationer, som vi hvert år vedligeholder, monterer og opbevarer.
 
Nogle af milepælene i vores historie i Juleministeriet.com er bl.a. Vores samarbejde med verdens største producent af juleudsmykning, MK Illumination. Vores samarbejde startede i 2009 og i 2013 blev udnævnt som Premium Partner.
 
243 % fuld knald på
Stigningen i antallet af installationer, er ikke gået stille af sig. Vi har øget vores personale fra beskedne 6 mand, der løb meget stærkt i november, til at vi nu er 28 mand, som løber endnu hurtigere.
 
I 2014 blev vi udnævnt til gazellevirksomhed, af Børsen, med en vækstrate på 243%, hvilket i det år gjorde os, til den 221. hurtigste voksende virksomhed i Danmark.
 
Kan vi gøre det igen? Det tror vi på, at vi kan. 
(Ovenstående tekst blev skrevet i 2016) og i 2017 modtog vi endnu en Gazelle fra Børsen.)
 
I 2015 begyndte vi vores rejse rundt i hele Danmark og vores plan er, at vi ikke har nogle geografiske begrænsninger på, hvor vi sælger, monterer og vedligeholder juleudsmykning. Vi bevæger os fra Bornholm i øst til Sønderborg i Syd og Skagen i Nord.
 
I 2018 købte Juleministeriet.com vores kollega og ja, konkurrent, Firmaet El Mat i Aalborg. Så i 2018 blev Juleministeriet landsdækkende for alvor.
 
2018 var i det hele taget et år med fuld knald på udviklingen. Vores lagerlokaler som egentlig bare var en bondegård, blev grundet vores konstante vækst, for lille til at huse både vores lager og vores produktion. Derfor valgte vi, at flytte til en nyere lagerhal med højt til loftet og bedre adgangsforhold.

I 2019 flyttede administrationen til større lokaler tæt på lageret, som nu huser administrationen, webshoppen og eventafdelingen.

Kerneværdier i Juleministeriet.com
Vi har 3 klare grundholdninger til vores drift af virksomheden.
Det basale - Vi skal optræde troværdigt, professionelt og ansvarligt for vores opgaver.
Det vigtige - at Vi skaber resultater i hverdagen er vigtigere end resultater på bundlinen.
Fundamentet - Vi udviser engagement, vi er flittige og vi skaber glæde. Vi gør det, fordi vi kan li´det.
 
Vores Kompetencer
Juleministeriet er en af landets førende virksomheder med totalløsninger indenfor juleudsmykning.
Alene den mængde juleudsmykning, vi hvert år håndterer gør, at vi har nogle kompetencer med logistik, projektering, montering og opbevaring som ikke findes andre steder.
I julen 2018, kunne vi tænde mere end 150 installationer til glæde for store og små.
 
Vores kompetencer rækker længere end “bare” til jul. Vi udfører masser af citydressing, som man kalder oppyntning af byer til specielle lejligheder eller sæsoner.
 
Eksempelvis har vi i foråret 2018 klædt Helsingør på til en spændende sommer med en række silhouet guirlander, med deres forskellige skulpturer i miniatureformat udskåret i aluminium.
 
Ligeledes har vi i forbindelse med Copenhagen Light Festival, bidraget med både installationer og design.
I en sommersæson monterer Juleministeriet tæt på 200 bannere i gaderne, både over gågader og over trafikerede veje.

Vi lever lidt efter Pippi Langstrømpe princippet, for som Pippi siger “ Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”
 
Inspiration
Hvert år besøger vi flere messer. Nogle messer er udelukkende med julepynt og juleudsmykning, andre messer er for, at hente inspiration i andre dele af samfundet, som vi så kan anvende i vores arbejde med julen.
 
En fast del af vores messeprogram er ChristmasWorld i Frankfurt. Her samles udstillere fra hele verden med de nyeste teknologier, de seneste designs og nok vigtigst af alt, hele branchen mødes og diskutere trends og udviklingen. Vores netværk er i hele verden og vi kan derfor sige, at vi har en stor global viden, som vi anvender lokalt.
 
En stor del af juleudsmykningen, der monteres er “custommade” - Der er aldrig 2 gader eller bygninger der er ens, så derfor leveres de enkelte løsninger ofte skræddersyet til de enkelte kunder.
Vi arbejder meget ud fra devisen, kan du tænke det og vi kan tegne det, så kan vi lave det.