Vi gør os umage med hensyn til miljøet

Vi gør os umage med hensyn til miljøet

Det kræver en ekstra indsats at drive virksomhed og samtidig tage et særligt hensyn til miljøet. Men det gør vi meget gerne, så også kommende generationer kan opleve den fantastiske natur, vi har.

For alle i Juleministeriet er miljøet en vigtig faktor, som vi prioriterer i det daglige. Vi arbejder løbende på at indtænke miljøvenlige løsninger og bæredygtighed i vores drift og vi vil gerne dele med dig, hvor langt vi er nået med de tiltag, som gør en forskel.

Lyset har unikke miljøvenlige fordele
Vi anvender markedets mest miljørigtige LED-lyskæde med patenterede LED-pærer til opsætning af julebelysning. Pærerne forbruger op til 80 % mindre energi og udsender minimal varme. Det er lyskæder, der i kvalitet overhaler konkurrerende produkter på markedet og som har en betydelig længere levetid. Det betyder i det lange løb også færre udskiftninger og leveringer fra producenten, hvilket nedsætter CO2-udledningen på landevejene.

Vi kan desuden tilbyde et stort sortiment af juleudsmykning, der er fremstillet af genbrugsmaterialer.

Genbrug af gamle lyskæder
Juleministeriet modtager alle typer af gamle eller defekte lyskæder og sorterer dem til genbrug, hvor det giver mening. Og det gør ingen forskel om lyskæderne er købt hos os eller en anden leverandør – vi ønsker bare, at så meget som muligt genbruges. Lyskæder indleveres direkte på vores lager eller vi sender en gratis fragtseddel (op til 10 kg).

Kunstgran har lang levetid
Vi foretrækker at arbejde med kunstgran i stedet for at ”høste” naturlig gran til fremstilling af guirlander, som efter 40 dage i gadebilledet alligevel bare kasseres. Vi bruger kunstgran af meget høj kvalitet, som med den rette pleje og opbevaring på vores lager, kan genanvendes i rigtig mange år.
Vi bidrager også med glæde til 'Danmark Planter Træer'.

Aluminium har lang levetid og genanvendes
Aluminium er af flere grunde meget velegnet til de professionelle juleudsmykningsopgaver, vi udfører: Aluminium ruster ikke, så de ting vi fremstiller har lang levetid. Genanvendelsesfaktoren på aluminium er 100%, så vi kan adskille dekorationerne og få dem omsmeltet og recyclet til nye dekorationer. Aluminium vejer desuden meget lidt, så vi kan pakke vores biler med forholdsvis meget juleudsmykning uden at køre med overlæs (brændstof-besparende). Det betyder ikke bare færre køreture og dermed mindre CO2-udledning, men også et bedre arbejdsmiljø med færre tunge løft for vores medarbejdere.

Alle øvrige metaller sorteres og sendes til godkendt skrotplads.
 
Pap og emballage genbruges
Vi genanvender al den emballage, vi selv modtager produkter i, til forsendelse af varer fra os og ud til kunder. Pap, som ikke genanvendes, leveres til en genbrugspartner.
  
Plastik sorteres i flere kategorier
Alt plastik sorteres i kategorierne ’hård’, ’blød’ og ’folier’ og afleveres til den kommunale indsamlingsordning. Og selv små stykker plast bliver til store mængder. På bare et enkelt år bruger vi cirka 100.000 plastikstrips og ’halerne’, der afklippes, bliver indsamlet. Det bliver til mindst 80 kilo ’afklip’ på en enkelt sæson.

På vej til omstilling af bilparken
Alle biler er udstyret med partikelfilter og anvisninger til chaufførerne om kørsel med størst mulig omtanke. Vi planlægger vores kørsler, så vi har den kortest mulige rute og samtænker kørsler til andre kunder samme dag. Det giver mening for både CO2-udledning og økonomi. Vi kan på nuværende tidspunkt desværre ikke få elbiler, der opfylder de behov, vi stiller til vores biler, men vi holder øje med udviklingen.
 
Vi tænker os om i det daglige  
I den daglige drift gør vi alle tænkelige tiltag for at mindske energi og vandforbrug. Vi anvender udelukkende LED- eller lavenergipærer/rør som lyskilder. Vi siger nej tak til engangsservice i plastik på vores lager, selvom vi ikke har køkkenfaciliteter. Vores lager er kun opvarmet i enkelte områder og vi bruger elstablere. Porte åbnes manuelt og vi tænder kun lys, når vores ovenlysvinduer ikke giver tilstrækkeligt lys til arbejdet.
 
Grønne indkøb
Vi foretrækker at indkøbe miljømærkede kontorartikler og vi støtter grønne og miljørigtige indkøb i samarbejde med forskellige leverandører.

Vi trækker i bæredygtigt arbejdstøj
Fra 2024 vil vi løbende indkøbe arbejdsbeklædning, der er produceret med størst muligt hensyn til bæredygtighed. Her vægter vi både holdbarhed (levetiden), materialer samt selve beklædningens totale CO2-aftryk.

Bannere bliver til genbrugstasker
De bannere vi producerer og opsætter, forærer vi efter nedtagning (og naturligvis med kundens accept) til folk som syr genbrugstasker af bannerne. Øvrige bannere bliver bortskaffet miljømæssigt korrekt.

Små ting tæller også
Batterier, papir, Nespresso-kapsler til genbrug, blæk/patroner m.m. indsamles og bortskaffes ligeledes på den miljørigtige måde. Vi vedlægger heller ikke overflødige fragt-, følge- eller fakturasedler i vores erhvervspakker.

Miljøbidrag
Da en miljøvenlig drift koster mange ekstra arbejdstimer i bl.a. sortering og i nogle tilfælde også er dyrere f.eks i forbindelse med bortskaffelse, pålægges alle fakturaer et miljøbidrag på 50 kroner. På den måde bidrager alle vores kunder til, at vi fortsat kan gøre os ekstra umage med hensyn til miljøet.


 

Juleministeriet.com miljøvenlig pakning

Hos Juleministeriet går vi ind for at tænke på vores miljø og det gør vi med bl.a. disse tiltag.
Vi har valgt at blive registreret hos MiljøvenligPakning, som er en sammenslutning af miljøbevidste virksomheder.  Det indebærer at:

  • Der bruges minimal emballage hver gang det er muligt

  • Der bruges genanvendelig emballage

  • Der bruges emballage fremstillet af genbrugsmateriale

  • Der bruges emballage i høj kvalitet for at undgå ekstra emballage

  • Der bruges den mindst mulige papkasse

  • Der bruges miljøvenligt kassefyld til at udfylde papkassen med

  • Der printes en minimal mængde af pakkesedler, følgesedler mv.

j

j


Juleministeriet.com
 Juleministeriet prøver at hjælpe der hvor vi kan og derfor
har vi valgt at donere til 'Danmark planter træer'.