Miljø

Hvad gør Juleministeriet for at skåne miljøet

I Juleministeriet.com er miljøet en vigtig faktor - et punkt vi prioriterer højt og handler på. I enhver beslutning vi tager, bliver den miljømæssige konsekvens vægtet højt og er ofte tungen på vægtskålen. På denne side kan du, læse om hvordan vi forholder os til de enkelte ting, opdelt i kategorier. Intet er for småt, til at vi forholder os til det. 
 
Vores produkter - Vores miljømæssige stolthed:
Lyset
Vi anvender markedets mest miljørigtig LED lyskæde, Basta !
Når det er sagt, vil den forbrugsmæssigt holdt op mod en anden kvalitets lyskæder bruge det samme målt i watt og CO2 udledning. Hemmeligheden ligger i den bedre kvalitet og deraf en længere holdbarhed, der er konkurrenterne overlegen. Det betyder, at vi der er længere mellem udskiftningerne og dermed også en mindre C02 udledning forbundet med levering for producent.
 
Kunstgran & Aluminium
Brugen af kunstgran og aluminium i vores installationer, gør at hver eneste produkt kan genanvendes i en længere årrække. Kunstgran giver god mening i forhold til hvert år at “høste” på grantræerne og lave guirlander af det, som efter 40 dage blot kasséres. Kunstgran kan med den rette opbevaring og pleje genanvendes i mange år.
Aluminium har 2 gode egenskaber der gør det velegnet til vores forretning. Det vejer meget lidt (lettere transport, mindre C02 udledning) og der ruster ikke væk.

Det betyder, at vi kan pakke vores biler med forholdsvis meget juleudsmykning uden at køre med overlæs. Det betyder, at vi skåner vores medarbejdere for meget tunge løft. Genanvendelsesfaktoren på aluminium er 100%, hvilket gør at vi kan adskille dekorationerne og få dem omsmeltet nye dekorationer. Essentielt, for et velafbalanceret up/recycle program.
 
Genanvendelse:
Pap/papkasser/emballage/fyld
Vi genanvender alt det emballage og fyld vi selv modtager vores produkter i, til forsendelse af varer fra vores virksomhed og ud til kunder. Alt pap som ikke genanvendes, bliver sendt til en genbrugspartner.
 
Metaller
Alle metaller sendes til genanvendelse hos en godkendt skrotplads.
 
Plastik
Alt plastik sorteres i kategorierne hård, blød og folier og afleveres til den kommunale indsamlingsordning.
Funfact: Vi anvender ca. 100.000 plastikstrips om året, halerne herfra som er afklip, bliver indsamlet særskilt - i 2018-19 kunne vi fylde 2 flyttekasser med ca. 80 kg.
 
Co2 udledning :
Biler
Alle biler er udstyret med partikelfilter og anvisninger til chaufførerne er, at der skal køres med størst mulig omtanke.
Vi kan desværre ikke få elbiler, der opfylder de behov vi stiller til vores biler, vi har undersøgt markedet og det er ikke på nuværende tidspunkt muligt.
 
Logistikken
Vi planlægger vores kørsler, så vi har den kortest mulige rute endvidere planlægges vores installationer således at vi i samme kørsel kan installerer flere kunder samme dag. Det giver mening for miljøet og for vores økonomi.
 
Den generelle drift :
I den daglige drift er alle tænkelige tiltag gjort for at mindske energi og vandforbrug. Vi anvender udelukkende LED eller lavenergi pærer/rør som lyskilder. Engangsservice i plastik er bandlyst på vores lager, selv om der ingen køkkenfaciliteter er. Vores lager er kun i enkelte områder opvarmet, vi bruger Elstablere. Porte åbnes manuelt og lys kun tilladt når vores ovenlys vinduer ikke kan leverer lys nok.
 
Grønne indkøb og grønne varer
Vi indkøber i den udstrækning de findes, kontorartikler, der er miljømærkede. I samarbejde med forskellige leverandører, støtter vi grønne og miljørigtige indkøb.

Tøj
Fra 2021 vil vi løbende udskifte al arbejdsbeklædning, til beklædninger der er produceret med hensyn til miljøet. Der er her taget udgangspunkt i både holdbarheden og i materialerne, samt selve beklædningens endelige C02 aftryk. Det nytter ikke, at vi vælger en økologisk bomuld, som kun holder i kort tid og dermed skal genanskaffe, med følge af et endnu højere C02 aftryk.  

Bannere
De bannere, vi producerer og opsætter, bliver efter endt eksponering (ved opdraggivers accept) givet til artisbag.dk, som syr tasker af bannerne. De bannere som ikke bliver brugt til dette, bliver miljømæssigt korrekt bortskaffet.

Diverse
Batterier, papir, blæk/patroner m.m.  bortskaffes ligeledes miljømæssigt rigtigt.
Ligeledes opsamles og returnerer vi kaffekapsler fra Nespresoo til genbrug.

Fragt-, følge- og fakturasedler
Vi indlægger ingen sedler af nogen slags, i vores pakker, hverken erhvervs- eller shoppakker.

Recycle af gamle lyskæder
Juleministeriet.com tager defekte/gamle/udtjente lyskæder retur til recycle. Således kan du - uanset om du er privatekunde eller erhvervskunde - til enhver tid, enten aflevere på vores lager eller kontor, eller du kan få tilsendt gratis fragtseddel, via email (op til 10kilo), dine  kæder til os. Så sørger vi herefter for, at recycle dem, der hvor det giver mest mening. Om du har købt lyskæderne hos Juleministeriet.com  eller en anden producent/leverandør er vi ligeglade med - vi ønsker blot at hjælpe kloden med at recycle. 

Miljøbidrag kr. 50,00
Da vores tiltag koster mange arbejdstimer i bl.a. sortering og visse steder koster det penge at bortskaffe miljømæssigt korrekt. Derfor pålægges alle faktura et miljøbidrag  fra 1.april 2021, så alle kunder er med til,
at vi kan fortsætte med at skåne miljøet. 

 

Juleministeriet.com miljøvenlig pakning

Hos Juleministeriet.com går vi ind for at tænke på vores miljø og det gør vi med bl.a. disse tiltag.
Vi har valgt at blive registreret hos MiljøvenligPakning.dk for at vise det så vi sammen kan gøre en forskel. https://miljoevenlig-pakning.dk/

  • Der bruges minimal emballage hver gang det er muligt

  • Der bruges genanvendelig emballage

  • Der bruges emballage fremstillet af genbrugsmateriale

  • Der bruges emballage i høj kvalitet for at undgå ekstra emballage

  • Der bruges den mindst mulige papkasse

  • Der bruges miljøvenligt kassefyld til at udfylde papkassen med

  • Der printes en minimal mængde af pakkesedler, følgesedler mv.

j

j


Juleministeriet.com
 Juleministeriet.com prøver at hjælpe der hvor vi kan og derfor
har vi valgt at donere til Danmark planter træer.