Vores historie

Vores historie


Passion for julestemning gennem generationer

Juleministeriet er en familiedrevet virksomhed, der med glæde og stolthed kan sige, at passionen for smuk og stemningsfuld juleudsmykning trækker spor helt tilbage til vinteren 1960. Dengang stod den kun 15-årige Leif Schubert, ansat hos Gartner Håkansson, i den travle Lyngby Hovedgade og bandt granguirlander og store glødepærer på de jernrør, der udgjorde det enkle skelet til datidens fineste juleudsmykning. 

16 år senere, i 1976, tog den driftige Leif Schubert springet og startede egen virksomhed og nogle af de kunder, han havde samarbejdet med i en årrække, fulgte med ham til den nyetablerede LS Udsmykning. På kundelisten stod bl.a. Jægersborg Allé og snart kom flere andre nordsjællandske handelsstrøg til og LS Udsmykning opbyggede gennem firserne og halvfemserne en førende position i branchen.

En af de ansatte var sønnen Christian Schubert, der siden teenageårene havde givet sin far en hånd med i virksomheden og siden 2001 havde arbejdet på fuldtid i LS Udsmykning. Da tanken om et generationsskifte meldte sig, var der ingen tvivl om, hvem der fremover skulle drive juleværket videre.
Christian og hustruen Cecilie Schubert overtog LS udsmykning og en kundeportefølje på syv handelsstrøg fra 1. januar 2007 og ændrede navnet til Juleministeriet. 

Fra syv til næsten 150 på 14 år
Så tog de nye kræfter fat. Da julen 2008 begyndte blev de syv, nordsjællandske handelsstrøg suppleret med nye kunder i København og andre handelsbyer. Juleministeriet indledte i 2009 et samarbejde med verdens største producent af juleudsmykning, MK Illumination.

"I 2010 kunne vi for første gang tænde juleudsmykningen på Strøget i København. Siden er der kommet mange små og store kunder til. Alt fra små butikker, gader, til burgerkæder og hele kommuner. Vi har i dag over 150 forskellige juleudsmykningsinstallationer, som vi hvert år vedligeholder, monterer og opbevarer som totalløsninger for vores kunder," siger Christian Schubert.

I 2013 blev Juleministeriet, som den ene af to virksomheder i Skandinavien, udnævnt som Premium Partner med MK Illumination, der er blandt verdens førende og garant for ikke bare høj æstetik, men også sikkerhed og kvalitet i verdensklasse.

Gazelle-vækst i flere omgange
I 2014 blev Juleministeriet udnævnt til gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen. Med en vækstrate på 243% var Juleministeriet det år den 221. hurtigst voksende virksomhed i Danmark. Cecilie og Christian Schubert fik igen i 2017 en Gazelle-statuette i hånden og de har siden været tæt på at modtage den tredje i rækken.

I 2018 købte Juleministeriet virksomheden El Mat i Aalborg og hermed blev Juleministeriet for alvor landsdækkende. 

Stigningen i antallet af installationer har naturligvis også givet vokseværk i staben af bijobbere. Antallet af medarbejdere var i 2007 seks mand og i 2021 forventer Juleministeriet at beskæftige cirka 30-35 mandlige og kvindelige bijobbere i julesæsonen, der strækker sig fra september til februar.

Mere end jul
Når juleinstallationerne er nedtaget og pænt pakket ned i begyndelsen af året, har Juleministeriet i de senere år udført et stigende antal opgaver med citydressing, hvor byer og gader pyntes med bannere, flag og andet til specielle lejligheder eller sæsoner. Den del af virksomheden omfatter mange forskelligartede opgaver lige fra sommerudsmykning i byerne til at skabe opmærksomhed omkring Copenhagen Light Festival, EM 2020, Pride, Tour De France 2022 og meget mere.